Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ώρα ημιτελικών στην Α1 Ανδρών

Το Σάββατο (9/5) διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις Stoiximan.gr ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Διομήδης Άργους-Ποσειδώνας Λουτρακίου για τα πλέι οφ της Α1 χάντμπολ των ανδρών.

Στο "Σπίτι του Χάντμπολ"(Μίκρα -3-) στη Θεσσαλονίκη ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο μεγάλο ζευγάρι των ημιτελικών της Α1 Ανδρών. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στις δύο νίκες και ο "δικέφαλος" του Βορρά έχει το πλεονέκτημα της έδρας.
Aυτό θα είναι το 29ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ έχει 14 νίκες, η ΑΕΚ 11, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη έχει πολύ καλή παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ, αφού σε 13 παιχνίδια έχει 9 νίκες, 2 ήττες και 2 ισοπαλίες απέναντι στην «Ένωση», η οποία μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια στο πρωτάθλημα να φεύγει με την ισοπαλία, αλλά τελευταία της νίκη ήταν το 2011 σε αυτόν το αλησμόνητο ματς που κρίθηκε ο τίτλος με γκολ του Μπακαούκα στο 59:59. Τελευταία επικράτηση του "δικεφάλου" του Βορρά επί της "ένωσης" ήταν πριν ενάμιση μήνα στον τελικό του Κυπέλλου με 29-27 στο κλειστό της Πυλαίας. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές φέτος στην Α1 Ανδρών. Στη Μίκρα αναδείχθηκαν ισόπαλες 22-22, ενώ στο κλειστό του Λαυρίου ο stoiximan.gr ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα με 33-22.
Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή μετά από εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων ΑΕΚ και διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς για τον αυριανό 1ο ημιτελικό που θα γίνει στο Μίκρα-3.
"Δεν είμαστε φαβορί"
Ο προπονητής του stoiximan.gr ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης από την πλευρά του αποποιήθηκε τον τίτλου του φαβορί για την ομάδα του: "Όλη η φετινή σεζόν έχει δείξει ότι τα φαβορί κρίνονται στο γήπεδο. Όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη θα κερδίσει. Δεν υπάρχουν μυστικά, έχουμε παίξει αρκετές φορές μεταξύ μας. Ξέρουμε ποια είναι τα ατού τους και σαφέστατα ο αντίπαλος τα δικά μας θετικά στοιχεία. Η ΑΕΚ έχει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα όπως και εμείς. Νομίζω πως το γεγονός ότι είναι ένας ημιτελικός, αλλά και το όνομα της ΑΕΚ που είναι εμπορικό, θα προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει"
"Είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί"
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης τόνισε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: "Περιμένω να δω ένα ντέρμπι. Ερχόμαστε στη λογική να παλέψουμε. Είμαστε το αουτσάιντερ βάσει αποτελεσμάτων και πλεονεκτήματος της έδρας του ΠΑΟΚ. Από την μία πλευρά η ΑΕΚ δεν μπορεί να θεωρεί πετυχημένη μια χρονιά χωρίς τίτλο, από την άλλη τηρουμένων των αναλογιών -μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό- έχουμε μία αξιοπρεπέστατη πορεία. Σταθήκαμε πολύ καλά στον τελικό του Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα διεκδικούμε ακόμα τον τίτλο. Δυστυχώς μέσα στη σεζόν έγιναν απίστευτα πράγματα. Υπήρξε ένας τραγικός Δήμος Μενιδίου και κάποιος Σασαρίδης που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μας βγάλει από το κλειστό και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε. Η ομάδα προπονείται στο ΟΑΚΑ και σε κάποιες έδρες ομάδων που τους ευχαριστούμε πολύ. Το πιο ανήθικο είναι να βγάζεις μια ομάδα εκτός γηπέδου στα μέσα της σεζόν. Ειδικά στην Αθήνα δεν μπορεί να δοθεί λύση. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί".
Τηλεοπτικό το Διομήδης- Ποσειδώνας
Στον άλλο ημιτελικό ο πρωταθλητής Διομήδης θα αντιμετωπίσει την έκπληξη των πλέι οφ μέχρι σήμερα Ποσειδώνα Λουτρακίου, που ήταν η μοναδική ομάδα, η οποία έφτασε στα ημιτελικά με μειονέκτημα έδρας, αποκλείοντας τον Φίλιππο Βέροιας.
Οι "Λύκοι" είναι σαφέστατα το φαβορί στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, καθότι εκτός της αγωνιστικής υπεροχής τους είναι και αήττητοι μέχρι στο πρωτάθλημα σε 24 ματς (23 νίκες και μία ισοπαλία).
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από την DR Τηλεόραση και μέσω livestreaming από την επίσημη ιστοσελίδα (www.diomidis-handball.gr) του Διομήδη, ενώ κατόπιν συμφωνία με τη διοίκηση του καναλιού, ο αγώνας θα προβληθεί μέσω μεγάλης οθόνης και στο περίπτερο της DR Τηλεόρασης στον χώρο της Έκθεσης "Αργολίδα 2015" , προκειμένου οι φίλοι εκθέτες και επισκέπτες, που δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο, να δουν ζωντανά την αναμέτρηση.
http://www.sport24.gr/Sports/Handball/wra-hmitelikwn-sthn-a1-andrwn.3457772.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου