Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πρεμιέρα τον Απρίλιο η Formula1 το 2016

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι της Αυστραλίας, η πρεμιέρα της Formula1 το 2016 θα δοθεί στις 3 Απριλίου αντί για τα μισά Μαρτίου, όπως συνηθίζεται. «Η Μελβούρνη θα φιλοξενήσει τον πρώτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula1 το 2016 την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στο Άλμπερτ Παρκ», αναφέρει η ανακοίνωση των διογρανωτών.
«Είναι φανταστικό που η Μελβούρνη θα φιλοξενήσει ξανά τον πρώτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιτης Formula1. Τα τελευταία 20 χρόνια η Μελβούρνη έχει γίνει συνώνυμη με την εκκίνηση της νέας σεζόν. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ξανά όλες τις ομάδες και τους οδηγούς στην ωραία μας πόλη το 2016», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διοργανώνει το GP στη χώρα των καγκουρό, Άντριου Γουεστάκοτ.
Ωστόσο, η διοίκηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το διέψευσε άμεσα με ανακοίνωσή της. «Φαίνεται ότι έχει διαρρεύσει το καλεντάρι του 2016. Αυτό ακόμα δεν έχει εγκριθεί», λέει στην ανακοίνωσή της η FOM.
Πάντως, ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το προσωρινό αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, τη στιγμή που θα προστεθεί το Αζερμπαϊτζάν και ο Μπέρνι Έκλεστοουν έχει μειώσει τις πιθανότητες επιστροφής της Γερμανίας και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ιταλίας.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η τελευταία φορά που η αυλαία στην F1 άνοιξε Απρίλιο ήταν το 1988, κάτι που γίνεται τον Μάρτιο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/735042/premiera-ton-aprilio-i-formula1-2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου