Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Απώλεια 48 εκ. ευρώ για Williams

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Williams και αυτό φάνηκε και από τον απολογισμό του 2014. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα, τα έσοδα έπεσαν από τα 120,4 εκατομμύρια λίρες το 2013 στα 90,2 εκ. πέρυσι, που σημαίνει απώλεια 34,3 εκ. λίρες. Για να το... μεταφράσουμε και σε ευρώ τα έσοδα ήταν 168,4 εκ. ευρώ το 2013 και 126,1 εκ. την περασμένη χρονιά, με την απώλεια να αγγίζει περίπου τα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Για την εξέλιξη αυτή μίλησε ο Μάικ Ο'Ντρίσκολ, ο οποίος την απέδωσε στα αποτελέσματα εντός πίστας τα τρία τελευταία χρόνια και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το οικονομικό και αγωνιστικό μέλλον της ομάδας του Γκρόουβ. «Η οικονομική απόδοση του Ομίλου το 2014 αντανακλά στα φτωχά αποτελέσματα των προηγούμενων τριών χρόνων εντός πίστας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων από τα εμπορικά δικαιώματα και τις χορηγίες.
Η φιλοδοξία μας για το 2015 είναι να εδραιώσουμε την πρόοδο που κάναμε πέρυσι, να συνεχίσουμε το χτίσιμο των απαραίτητων βάσεων για την επιτυχία σε αθλητικό και εμπορικό επίπεδο στο μέλλον και κατά συνέπεια να βελτιώσουμε σημαντικά τα οικονομικά μας αποτελέσματα τα ερχόμενα χρόνια. Η απόφαση να επενδύσουμε στην ομάδα ήταν περισσότερο από πολύτιμη με τον τερματισμό στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014, ενώ ήμασταν ένατοι το 2013.
Το 2014 κάναμε πολύ καλή πρόοδο κόντρα σ' εκείνους τους στόχους επενδύοντας σημαντικά σε ανθρώπους, εγκαταστάσεις και τεχνολογία που πιστεύουμε ότι θα παρέχουν τις βάσεις για το μέλλον. Η ηγεσία της ομάδας αναθεωρήθηκε, με μοναδικό στόχο να είναι η αντιστροφή της μειωμένης απόδοσης που έχουμε την τελευταία δεκαετία. Ως συνέπεια των δράσεων μας, κάναμε μία σημαντική βελτίωση το 2014, που διατηρήσαμε το 2015. Έχουμε νέα ηγεσία και είμαστε σε καλή θέση για να μεγαλώσουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.
http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/734275/apoleia-48-ek-eyro-gia-williams

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου